Klassisk saffransdeg till lussekatter eller andra saffransbröd. På med förklädet för det blir julbak i världsklass! Receptet är framtaget av Håkan Johansson, världmästare i bakning 2014.
En rejäl köksmaskin gör jobbet. Du behöver inte lösa upp jästen först. Använd rumsvarmt smör.... Läs mer
Blanda alla ingredienserna i en köksmaskin ca 2 minuter långsamt. Öka hastigheten och knåda degen ca 5-6 minuter.
Lägg degen i en skål och täck med plast och låt jäsa ca 30 minuter.
Dela degen i 60 grams bitar och rulla ut lussekatter. Lägg på en plåt och låt jäsa ca 1.5 - 2 timmar.
Sätt in i ugn på 220 grader och baka i ca 6-7 minuter. Ta ut och pensla med ett uppvispat ägg. Penslar man bullarna innan de åker in i ugnen bildas det en hinna. Pensla efteråt!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!