Miniburgare eller sliders som de kallas, i smarrig variant med nyfriterade räkor och gurkdressing.
Lite pillrigt att göra men enkelt att lyckas. De här godbitarna smakar inte som allt annat så det... Läs mer
Plocka fram fritösen och förbered till 180gr eller förbered frityrolja (ung. 5-6 cm) i en djup panna men hetta upp senare när du ska fritera.
Om du ska servera pommes eller coleslaw får du beräkna tid för dessa moment.
Skölj sallatsbladen och torka. Dela dem i lagom bitar.
Gör majonnäs eller använd köpt. Hacka gurkan. Klipp dill. Pressa citronsaft. Blanda och smaka ev. av med lite salt. Tillsätt mer gurka om det behövs.
Ställ åt sidan att mogna.
Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten. Slå i ölen under försiktig omrörning (så att inte kolsyran försvinner). Rör tills det precis blandat sig, inte längre.
Skala räkorna och ta bort tarmen. Lägg fram hushållspapper till räkorna att rinna av efter friteringen.
Skär bröden. Bred rikligt med dressing över underdelarna och överdelarna och tryck dit ett sallatsblad på varje (totalt 16).
Hetta upp oljan till 180 grader. Använd termometer.
Vänd räkorna i frityrsmeten och fritera dem i omgångar, 1-2 min beroende på storlek och tills de har fin färg. Lägg på pappret för att rinna av.
Lägg sedan räkorna på den preppade underdelen och lägg locket på. Ät snarast.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!