En supersmarrig dipp & röra som kan användas till mycket. Min favorit! Smakar inte spenat, inte heller kronärtskockor - smaken blir unik.
Första gången jag åt dippen var i Los Angeles på en av kändiskocken Wolfgang Pucks första restauranger... Läs mer
Sätt ugen på 125 grader.
Skölj och hacka spenaten grovt. Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i större bitar, främst den trådiga delen.
Riv parmesan. Dela mozzarellan i större bitar.
Blanda ingredienserna utom parmesan i en stor bunke. Mixa röran i mindre batcher tills det har blandats men ändå finns bitar kvar.
Rör sedan ihop allt inför avsmakning. Om du inte är nöjd med konsistensen är det bara att blanda och köra några omgångar till. Rör i parmesanosten.
Riv vitlök och blanda i. Smaka av med salt. Pressa citronsaft och blanda i lite åt gången och smaka av tills det blir gott.
Det är frivilligt att blanda i några matskedar hackade inlagda jalapenos (eller färska för den delen) om man vill ha röran het. Klassisk smak är utan.
Grädda röran i ugnen i ca 20-30 minuter, ska varken få färg eller tillagas utan bara bakas ihop och osten smälta. Servera den ljummen.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!