Grön mangocurry

Ingredienser

Det här är ett av mina favoritrecept från min barndom. Det står staplat på nästan varje sydindiskt bröllop och det var alltid den här rätten jag alltid såg mest fram emot.

Den är väldigt lätt att göra, det som tar mest tid är att tärna mangon. Men det är helt värt... Läs mer

20 min Vegetarisk 8 port.

Gör så här

1

Lägg den tärnade mangon tillsammans med salt och cayennepeppar i en skål och ställ åt sidan.

2

Hetta upp oljan i en stor stekpanna på mediumvärme och tillsätt senapsfröna. När de börjar poppa så tillsätt asafetidapulvret. Tag av stekpannan från värmen efter någon minut så att inte senapsfröna bränns. Häll sedan denna fräsande oljemixen över mangofrukterna och blanda om.

3

Droppa nu över sesamoljan. Frukten bör vara krispig och rå, värmd enbart av hettan av oljan. Servera rumstempererat.

Bilder

Recept

Filtrera