Koreanska BBQ-revbenspjäll

Ingredienser

Finns det något godare att sätta tänderna i än möra saftiga revben med perfekt grillyta och som exploderar av rökiga och peppriga smaker? Det kittlar över hela tungan på ett sätt som känns som en elektrisk stöt. Jag älskar hur de fyra smakerna sött, salt, starkt och umami slår till samtidigt i en tugga.

Första gången jag stötte på de här läckra revbenen var för några år sedan när jag var i... Läs mer

180 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Mixa noggrant alla ingredienser utom revbensspjällen i en stor skål. 

2

Lägg spjällen i en ugnsfast form och häll över blandningen. Vänd runt revbenen med händerna och se till att alla är jämnt täckta av marinaden. Täck dem och marinera i 2-3 timmar i rumstemperatur.


3

Tänd grillen och lägg på spjällen när kolen är glödhet och vit och lågorna upphört. Pensla med resterna av marinaden och vänd dem ofta tills köttet är mörkt, mört och fått fin grillyta.

Det går givetvis bra att tillaga revbenen i ugn.

Bilder

Recept

Filtrera