Kyckling Korma

Ingredienser

Min Kyckling Korma är en kryddstark och härlig kycklinggryta med genuina dofter och smaker från Indien.

Kyckling Korma har sitt ursprung i norra Indien och Pakistan. Ordet korma betyder att bräsera. Listan... Läs mer

90 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Marinera kycklingbitarna i vinägern i kylen i ca 30 minuter.

2

Tamarindsås: Lägg tamarinden i en liten skål med det kokande vattnet och låt stå i 20 minuter. Rör runt så att tamarinden löses upp och blandas med vattnet. Sila såsen, tryck till så att du får med så mycket som möjligt.

3

Kryddmix: Ta ur fröna ur kardemummakapslarna och mortla dessa med pepparkorn, nejlikor, stjärnanis och den silade tamarindsåsen. Sätt kryddmixen åt sidan.

4

Mixa tomaterna med grädden till en slät puré. Sätt åt sidan.

5

Hetta upp oljan på medelvärme i en djup stekpanna. Lägg i chili, kanel och svart kardemumma och låt sjuda under omrörning i 2 min.

6

Lägg sedan i lök, vitlök, ingefära och cashewnötter och fortsätt puttra under omrörning i 6-8 min.

7

Häll nu i kryddmixen med tamarindsåsen i pannan och rör runt i några minuter tills allt har blandats.

8

Tillsätt tomat- och gräddpurén och sänk värmen.

9

Rör ned garam masala och låt puttra ihop utan lock i 15-20 minuter. Smaka av med salt.

10

Tillsätt nu kycklingen i grytan och låt den puttra under omrörning i ytterligare 7 minuter.

11

Servera kycklinggrytan på ett fat med nykokt basmatiris.

Bilder

Recept

Filtrera