Padma Lakshmi gör alltid extra portioner av denna underbara kokos-curry mahimahi så hon kan värma det nästa dag och äta den över nudlar, som en asiatisk laksa!
Lägg fiskfiléerna på ett stort fat. Häll citronsaften över fisken och krydda med salt. Täck över med folie och ställ in i kylskåp i 30 minuter.
2
Värm upp oljan i en stor emaljerad gjutjärnsgryta.
3
Lägg i vitlöksklyftorna och stek på medelhög värme tills dem fräser, brukar ta cirka 2 minuter.
4
Tillsätt sedan schalottenlöken och stek på svag värme under omrörning tills dem mjuknat. Brukar ta cirka 3 minuter.
5
Tillsätt sen chili och curryblad och stek i ytterligare cirka 2 minuter.
6
Tillsätt sen ingefära och limeblad och stek ytterligare i 2 minuter.
7
Tillsätt fänkål, morötter och curry och krydda lätt med salt.
8
Täck över med lock och koka under omrörning tills grönsakerna börjar mjukna i ca 5 minuter.
9
Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
10
Täck över och koka på svag värme, rör om några gånger, tills morötterna är mjuka. Brukar ta cirka 10 minuter.
11
Bädda ner filéerna och resterna av juicen i grytan.
12
Täck över och låt sjuda på låg värme i cirka 15 minuter, glöm inte att flytta fisken några gånger.
13
Lägg över filéerna i en stor, djup tallrik. Häll såsen över och runt fisken.
14
Garnera med koriander och servera.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!