Pondicherry linssallad

Ingredienser

En matig sallad utöver det vanliga av Padma Lakshmi

150 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1
Skölj linserna och blötlägg dem i 2 timmar i ljummet vatten i en stor kastrull. Under tiden kan du hacka upp paprika, äpple, schalottenlök och Jalapeño. Sen ska Cocosnöten strimlas, ingefäran malas och persiljan hackas. Pressa även upp citronerna till juice.
2
Tillsätt 2 liter vatten i kastrullen, koka upp och låt sedan linserna koka på svag värme i 20 till 25 minuter. (Se till att linserna blir lagom kokta och inte mosiga)
3
Skölj linserna med kallt vatten och låt dem sedan rinna av helt.
4
Blanda ihop linser, äpple, paprika, schalottenlök, jalapeno, olivolja, vinäger, citronsaft, salt och persilja i en stor bunke.
5
Rör om ordentligt och ställ sedan in bunken i kylen.
6
Precis innan servering, värm upp sesamolja i en stekpanna på medelhög värme.
7
Stek ingefäran och kokosen i några minuter tills det tar en gyllenbrun färg.
8
Strö garneringen över linserna och servera direkt.

Bilder

Recept

Filtrera