Skölj linserna och blötlägg dem i 2 timmar i ljummet vatten i en stor kastrull. Under tiden kan du hacka upp paprika, äpple, schalottenlök och Jalapeño. Sen ska Cocosnöten strimlas, ingefäran malas och persiljan hackas. Pressa även upp citronerna till juice.
2
Tillsätt 2 liter vatten i kastrullen, koka upp och låt sedan linserna koka på svag värme i 20 till 25 minuter. (Se till att linserna blir lagom kokta och inte mosiga)
3
Skölj linserna med kallt vatten och låt dem sedan rinna av helt.
4
Blanda ihop linser, äpple, paprika, schalottenlök, jalapeno, olivolja, vinäger, citronsaft, salt och persilja i en stor bunke.
5
Rör om ordentligt och ställ sedan in bunken i kylen.
6
Precis innan servering, värm upp sesamolja i en stekpanna på medelhög värme.
7
Stek ingefäran och kokosen i några minuter tills det tar en gyllenbrun färg.
8
Strö garneringen över linserna och servera direkt.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!