Singaporenudlar med räkor

Ingredienser

Det här är min absoluta favoritnudelrätt! Första gången jag smakade den här rätten var på Mr. Chow's i Los Angeles. Senare fick jag även testa en filippinsk variant som min hushållerska brukade tillaga. Den kallades för pancit. I södra Indien så gör vi en version som kallas Semiya Upma.

De kinesiska och thailändska köken har också sina egna nudelrätter och självklart har japanerna... Läs mer

20 min Skaldjur 6 port.

Gör så här

1

Hetta upp sesamoljan i en stor och djup kastrull. När oljan nästan ryker, lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs 3-4 minuter. Sänk till medelvärme och tillsätt den färska chilin. Efter ca 2 minuter tillsätter du den skivade shiitakesvampen och morötterna, rör om.

2

Tillsätt currypulvret efter ytterligare 2 minuter tillsammans med soja och fisksåsen. Efter ytterligare ett par minuter lägg i de skalade och rensade räkorna och fräs i 3-4 minuter. Var försiktig så att du inte tillagar dem för länge.

3

Lägg nu ner de mjuka risnudlarna i kastrullen och blanda väl. Strö den färska, hackade myntan över och vänd ner i nudlarna precis när du tar kastrullen från värmen och ska servera.

Bilder

Recept

Filtrera