Smulpaj med ananas & granatäpple

Ingredienser

Jag älskar den rubinröda färgen som granatäpplets juicer läcker ut över det solskensgula fruktköttet från ananasen i den här desserten.

Du kan använda i princip vilken frukt som helst för att göra en smulpaj. Har du inte något granatäpple... Läs mer

70 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 190°C.

2

Blanda ihop ananas, kärnorna från granatäpplena, kanel, kryddnejlika, 1 msk var av strösocker, farin- och råsocker samt 1 msk ananasjuice. Blanda ihop alltsammans i en skål och ställ åt sidan.

3

Ta fram en till skål och blanda ihop mjöl och smör tillsammans med 1 msk av varje sockersort. Blanda ihop alltsammans med en gaffel, tillsätt sedan corn flakes och mosa ihop.

4

Smöra en bakform, skeda över fruktblandningen och jämna till ett jämnt lager. Toppa med mjölblandningen och täck över med aluminiumfolie och baka av i ugnen i 45 minuter.

Ta av folien efter 30 minuter för att få smulpajen gyllene. Låt sedan smulpajen svalna i några minuter och servera den ljummen med kall vaniljglass.

Bilder

Recept

Filtrera