Socker- och kanelchips

Ingredienser

Tortillachips med socker och kanel.

Jag hade en gång en vän som hette Rosario som bodde på samma gata. Vi brukade leka tillsammans... Läs mer

15 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Blanda ihop kanel och socker i en liten skål.
Förbered en papperspåse där du i omgångar kan skaka chipsen med kanel och socker medan de ännu är varma. Har du ingen papperspåse, förbered en stor skål där du kan för hand istället vända chipsen.
Förbered även ett serveringsfat till de färdiga chipsen.

2

Dela varje tortillabröd i trianglar (som man skär en paj). 

3

Hetta upp ca 2.5 cm olja i botten av en stekpanna. Lägg hushållspapper på ett stort fat.

4

Fritera brödbitarna i omgångar i ca 1 minut. Vänd dem efter halva tiden så att båda sidorna blir gyllenbruna. Använd en metalltång att ta upp chipsen ur oljan. Lägg dem att rinna av på fatet med hushållspapper och låt dem svalna 20-30 sekunder.

5

Lägg nu snabbt de varma chipsen i papperspåsen i omgångar, strö över några nypor av kanel- och sockerblandning och skaka om ordentligt så att varje chips täcks. Häll sedan upp chipsen på ett serveringsfat och upprepa proceduren.
Om du vill så kan du strö chipsen med blandningen i en stor skål blanda runt för hand. Hur du än gör så är det viktigt att chipsen fortfarande är varma så att de täcks ordentligt.

6

Om du ska göra den varianten utan socker och kanel så gör du på samma sätt fast med salt istället.

Bilder

Recept

Filtrera