Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Äppelmos och senap till julskinkan

Ingredienser

Jag vill ha både senap och äppelmos till skinkan. Samtidigt.

60 min Generell 1 port.

Gör så här

1

Senap: Rör ut senapspulvret i vattnet och tillsätt senapsfröna. Låt stå i 10 minuter och smaksätt sedan med honung.

2

Äppelmos: Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i kallt vatten efterhand så att de inte mörknar.

3

Häll av vattnet och lägg äppelklyftorna i en kastrull. Häll på 1/2 dl vatten och koka på svag värme tills klyftorna är mjuka.

4

Kör moset i mixer, rör ner socker och smaka av. Häll upp det som ska ätas direkt på burk. Frys in resten.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här