Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Bearnaisesås

Ingredienser

Bearnaisesås är mycket enkelt att göra om man bara har fått kläm på det.

Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur,... Läs mer

30 min Sås 4 port.

Gör så här

1

Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.

2

Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.

3

Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

4

Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.

5

Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.

6

Strö i lite hackad persilja och dragon, smaka av med salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här