Det handlar om nyanser och åter nyanser i matlagning. Löken är en viktig faktor i den här rätten.
Det finns två skolor vad gäller tillagningen. Som bakåtsträvare borde jag förespråka att löken... Läs mer
Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.
Häll över buljongen när löken är mjuk och har fått fin färg. Koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
Banka ut biffarna med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra på båda sidor. Stek dem i resten av smöret på hög värme i en stekpanna, 2–3 minuter på varje sida, biffarna ska vara rosa inuti.
Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja.
Servera gärna med saltgurka och kokt potatis, helst mjölig så att du kan mosa potatisen i den goda skyn.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!