Gåslever med äppelchutney och banankaka

Ingredienser

Gåsleversnittar till bubbel! Att gåslever tarvar champagne och något sött till är allom bekant. Därför är jag extra glad över att presentera en banankaka i sammanhanget.

Receptet ger 20 snittar.

Läs mer

80 min Fågel 20 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kaka: Mosa bananerna. Smält smöret och blanda det med bananmoset i en stor skål. Rör ner farinsockret, råsockret och vaniljsockret i ägget och vänd ner alltsammans i banansmeten.

Blanda bakpulver och mjöl, tillsätt salt och rör ner det ordentligt i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad avlång brödform (1.5 lit) och grädda kakan i ca 1 timme, tills den känns torr. Lår svalna och stjälp sedan ut den ur formen.

3

Chutney: Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och finhacka löken. Blanda äpplena och löken med resten av ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan på låg värme under lock i 40 min. Ta av locket och sjud ytterligare några minuter. Låt svalna. Chutneysatsen ger 5 dl. Det som inte går åt håller i ca 2 v i kylskåp.

4

Servering: Skär skivor av kakan i munsbitar. Lägg en bit gåslever, en tunn skiva salladslök och en klick äppelchutney på varje snitt.

Bilder

Recept

Filtrera