Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Havskräftor i ugn med limeörtsmör

Ingredienser

Det börjar så smått dra ihop sig för kräftpremiär och för många av oss är det den mest uppskattade högtiden i Sverige. Detta fantastiska recept på havskräftor blir en stor hit på kräftskivan!

20 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 225–250 grader (grill eller övervärme).

2

Finhacka vitlöksklyftorna och vispa eller rör ihop dem med resten av ingredienserna till örtsmöret.

3

Lägg havskräftorna med den skurna sidan upp i en ugnsform och spritsa eller bred på limeörtsmöret. Gratinera dem på översta falsen i ugnen i 3–5 minuter.

4

Strö färska örter över och servera direkt med citronklyftor och lantbröd.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här