Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Lammsmäcka med klyftpotatis

Ingredienser

Lammfärsen är så mjuk och trevlig. Jag säger det för att de flesta, även jag, oftast äter och talar om steken och kotletterna. 

45 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 250°.
Börja med klyftpotatisen. Skölj och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor och lägg dem i en långpanna. Häll över smör eller olivolja, salt, peppar och eventuellt färska örter. Vänd runt så att all potatis får fett och kryddor på sig.
Stek mitt i ugnen i 20–25 minuter tills potatisklyftorna fått fin färg och är mjuka. Vänd runt några gånger.

2

Blanda ströbröd och grädde och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen och resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig smet. Forma åtta till tolv biffar av färsen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek lammsmäckorna på medelvärme i 3–5 minuter på varje sida.

3

Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i haricots vertsen och låt koka i cirka 5 minuter, häll sedan bort vattnet. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull och vänd ner haricots vertsen. Rör runt och salta.

4

Servera lammsmäckorn med klyftpotatisen och kokta haricots verts. 

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här