Morbergs Fisksoppa

Ingredienser

Detta är en fantastiskt god och rustik soppa som har smaker från hela havet.

60 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Börja med att tvätta och skära alla grönsaker i 0.5 cm tjocka bitar, lägg sedan alla grönsaker förutom purjolöken i en kastrull med olivolja och fräs runt en stund.

2

Häll nu på fiskbuljongen och vinet i kastrullen och rensa och skär bläckfisken i bitar, lägg sedan bläckfiskbitarna i kastrullen och låt koka i 20-30 minuter.

3

Skär fisken i kuber à 3 cm och rensa blåmusslorna noga. Häll i vispgrädden i kastrullen och pudra över saffran, låt det koka upp och lägg sedan i resten av fisken samt musslorna.

4

Låt soppan sjuda tills fisken är klar, vilket tar cirka 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera varm.

Bilder

Recept

Filtrera