En sann ostronkonnässör hävdar med bestämdhet att varken vinäger eller citron är ett måste om ostronet är pinfärskt och av högsta kvalitet. Champagne däremot – ett måste!
Skala och finhacka schalottenlöken till såsen.L ägg den i en skål och blanda ner socker och vinäger. Smaka av med peppar och låt dra i 10 minuter.
Borsta varje ostron under kallt rinnande vatten. Lägg det i en hopvikt handduk i handen. Stick in knivspetsen i ostronets spetsiga kant, i leden. Bänd upp en springa genom att vrida lätt på kniven. Skär av muskeln som håller fast ostronet i skalet. Lyft av överskalet, ta bort kransen runt ostronet och lossa ostronet från skalet.
Servera med vinägersåsen eller bara med pressad citron.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!