Ostronsoppa

Ingredienser

Min variant på en soppa deluxe!

Det ska vara ostron av bästa kvalitet och såklart riktig Champagne.

40 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Skala, hacka och fräs schalottenlöken mjuk i smör i en kastrull tillsammans med persiljestjälkarna. Tillsätt champagne och fiskbuljong. Koka upp och rör ner grädden. Koka återigen upp och rör om då och då. Sänk värmen, låt soppan sjuda tills den reducerats till önskad konsistens och sila sedan av den. Håll soppan varm.

2

Öppna ostronen och försök samtidigt få ner vätskan från ostronen i soppan. Lägg hälften av ostronen i soppan, mixa soppan slät och skummig och smaka av med salt och peppar.
Lägg resten av ostronen i varma, djupa tallrikar och häll genast den varma soppan över.
Garnera med gräslök och servera gärna med några citronklyftor på sidan av tallriken.

Bilder

Recept

Filtrera