Pasta di Piero Moreno

Ingredienser

Hemlagad pasta när den är som bäst.

Se till att hitta fräsch färsk svamp, gärna kantareller.

60 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt äggen samt olja, salt och vatten i hålet.

2

Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.

3

Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten. Blanda eller fös försiktigt ihop degen.

4

Beräkna minst 6-8 minuters knådning. Du ska ha en mjuk, blank och elastisk deg. Låt degen vila i kylskåp cirka 30 minuter.

5

Dela degen i fyra lika stora delar. Kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka.

6

Skär eller sporra till olika former. Det går också bra att använda en pastamaskin. Låt pastan hänga och torka en stund innan du kokar den.

7

Koka pastan al dente. Skär under tiden svampen i bitar och börja hacka löken.

8

Fräs svampen i lite smör i en stekpanna så att vätskan går bort. Lägg i löken och fräs tills den blir gyllengul.

9

Häll i grädden och låt koka upp. Låt sjuda i 3-4 minuter.

10

Riv parmesanosten och rör ner. Salta och peppra.

11

Lägg pastan i såsen och vänd runt ordentligt. Om det blir för stabbigt kan du späda med lite mjölk.

Bilder

Recept

Filtrera