Pasta Vongole

Ingredienser

Pasta Vongole ska lagas till à la minute.

Efter att ha jobbat i köket på en renodlad pastarestaurang kommer mina erfarenheter väl till pass.... Läs mer

60 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda.

2

Finhacka lökarna och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olivolja (3 msk). Häll i löken och vitlöken och låt dem fräsa en stund.

3

Häll sedan i musslorna och vinet (2 dl). Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 min eller tills skalen öppnat sig helt.

4

Tomatsås: Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan (3msk). Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Fräs en stund utan att den tar färg.

5

Lägg i tomaterna och häll över vinet (1 dl). Låt sedan koka en stund.

6

Sila sedan ner spadet från musslorna i tomatsåsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret.

7

Häll i musslorna och värm upp. Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Bilder

Recept

Filtrera