Pasta Vongole ska lagas till à la minute.
Efter att ha jobbat i köket på en renodlad pastarestaurang kommer mina erfarenheter väl till pass.... Läs mer
Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda.
Finhacka lökarna och vitlöken. Hetta upp en kastrull med olivolja (3 msk). Häll i löken och vitlöken och låt dem fräsa en stund.
Häll sedan i musslorna och vinet (2 dl). Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 min eller tills skalen öppnat sig helt.
Tomatsås: Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan (3msk). Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Fräs en stund utan att den tar färg.
Lägg i tomaterna och häll över vinet (1 dl). Låt sedan koka en stund.
Sila sedan ner spadet från musslorna i tomatsåsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret.
Häll i musslorna och värm upp. Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!