Per Morbergs pasta vongole

Ingredienser

Pasta Vongole ska lagas till á la minute. Pers tidigare erfarenheter av att ha jobbat i köket... Läs mer

min

Gör så här

1

Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.

2

Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund.

3

Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.

4

Tomatsås Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.

5

Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg.

6

Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund.

7

Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.

8

Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.

9

Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.

Bilder

Recept

Filtrera