Persikopaj med hallonsås

Ingredienser

Det här är en underbar paj med mandelkräm och persikor som serveras på hallonspegel och lättvispad grädde.

120 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Pajdeg. Skär smöret till degen i kuber och mixa snabbt ihop det med mjöl och vatten till en slät deg i en matberedare.

2

Klä en pajform med degen och låt den stå i kylskåpet i 1 timme. (Cirka 24 cm i diameter)

3

Sätt under tiden på ugnen på 175°C. Grädda sedan pajskalet i 10-15 minuter.

4

Mandelkräm. Mixa mandeln fint i matberedaren och tillsätt resterande av ingredienserna till mandelkrämen och kör tills det blir en kräm.

5

Fördela mandelkrämen jämnt i pajskalet. Skiva sedan persikorna och lägg skivorna tätt i pajskalet. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.

6

Smält under tiden aprikosmarmeladen på låg värme i en liten kastrull, pensla på marmeladen när det återstår 5 minuter i ugnen.

7

Hallonsås. Mixa hastigt ihop ingredienserna, passera blandningen genom en sil och späd eventuellt mer mer vatten.

8

Servera pajbitarna på en spegel av hallonsås och garnera med en klick lättvispad grädde.

Bilder

Recept

Filtrera