Det här är en underbar paj med mandelkräm och persikor som serveras på hallonspegel och lättvispad grädde.
Pajdeg. Skär smöret till degen i kuber och mixa snabbt ihop det med mjöl och vatten till en slät deg i en matberedare.
Klä en pajform med degen och låt den stå i kylskåpet i 1 timme. (Cirka 24 cm i diameter)
Sätt under tiden på ugnen på 175°C. Grädda sedan pajskalet i 10-15 minuter.
Mandelkräm. Mixa mandeln fint i matberedaren och tillsätt resterande av ingredienserna till mandelkrämen och kör tills det blir en kräm.
Fördela mandelkrämen jämnt i pajskalet. Skiva sedan persikorna och lägg skivorna tätt i pajskalet. Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Smält under tiden aprikosmarmeladen på låg värme i en liten kastrull, pensla på marmeladen när det återstår 5 minuter i ugnen.
Hallonsås. Mixa hastigt ihop ingredienserna, passera blandningen genom en sil och späd eventuellt mer mer vatten.
Servera pajbitarna på en spegel av hallonsås och garnera med en klick lättvispad grädde.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!