Piero Morenos pizza

Ingredienser

Det finns inte någon dag på året som landets pizzerior har så mycket att göra som på nyårsdagen. Men...

...vad är det med mig? Kan jag inte bara köpa en vanlig pizza? Måste jag prompt göra en egen med... Läs mer

40 min Baka 6 port.

Gör så här

1

Värm vattnet så att det blir fingervarmt, 37˚. Häll mjölet i en degblandare eller bunke. Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig.

2

Arbeta in degspadet i mjölet, lite i taget, och tillsätt slutligen saltet. Arbeta degen i sammanlagt 10 minuter, dubbla tiden om du arbetar degen för hand. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 ½ timme.

3

Värm ugnen till 250° och sätt in en ugnsplåt eller baksten mitt i ugnen.

4

Mixa körsbärstomaterna till tomatsåsen i en kastrull. Rör ner olivolja, oregano, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Värm hastigt upp såsen och låt svalna.

5

Kavla eller tryck ut degen till sex tunna pizzabottnar på mjölad arbetsbänk. Lägg pizzorna på bakplåtspapper, låt jäsa i 5–6 minuter.

6

Bred på tomatsås och fördela önskad fyllning på pizzabottnarna. Krydda med svartpeppar och toppa med riven ost.

7

För över en pizza åt gången på den varma plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

8

Lägg färska kryddörter på pizzan strax före servering.

Bilder

Recept

Filtrera