Potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

Vichyssoise! Det låter så nobelt på franska. Jag kan bli så sugen på denna enkla och billiga soppa att jag bara måste åka raka vägen till min handelsträdgård.

Jag lagar ofta lunch bara till mig själv. Nästan alltid husmanskost.

Dryckestips:

TORR... Läs mer

50 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden, skölj ur all sand och strimla den fint. Skala och finhacka vitlöken.

2

Fräs alltsammans i smör i en tjockbottnad kastrull utan att det färg. Tillsätt buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda under lock i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum om ordentligt - ända ner på kastrullbottnen.

3

Tillsätt grädden, rör om och låt sjuda i ytterligare i 10 minuter. Mixa eventuellt soppan. Smaka av med salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera