Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Spaghetti Carbonara

Ingredienser

Enkel italiensk husmanskost när den är som bäst. Troligtvis har den fått sitt namn från att den ofta serverades med så mycket svartpeppar att det såg ut som att den var täckt av koldamm.

30 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka spaghettin enligt anvisningarna påpaketet. 

2

Skär under tiden fläsket i småbitar eller strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt fettet rinna av påhushållspapper.

3

Vispa ihop parmesanost och grädde.

4

Häll av kokvattnet från pastan och blanda ner fläsket och ost- och gräddblandningen. Rör runt tills konsistensen blir krämig.

5

Peppra rikligt, salta eventuellt och servera genast med äggulor i skal.

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här