Vildand med vinbärssås

Ingredienser

Ugnsstekta vildandsbröst med vinbärssås.

Servera denna rätt med kokta och smörslungade grönsaker.

70 min Fågel 4 port.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra fåglarna på in- och utsidan.
2
Börja med att bryna ändernas ena bröstsida i 5 minuter i smör i en stekpanna, vänd dem sedan försiktigt och bryn dem på den andra bröstsidan.
3
Lägg nu änderna på en plåt med bröstsidorna nedåt i ugnen i cirka 15 minuter. Kolla så att köttsaften är klart ljusrosa. (Inga blodiga inslag). Lägg sedan änderna med bröstsidan på en skärbräda med bröstsidan nedåt på en skärbräda och låt dem svalna.
4
Skär nu ut bröstsidorna och låt dem svalna.
5
Nu är det dags att göra andfonden! Hacka andskroven i bitar, skala och skär löken och rotsakerna i bitar.
6
Lägg alltsammans i en kastrull, tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning i någon minut.
7
Häll i vinet och fyll på med vatten så att det täcker. Lägg i lagerbladet och koka upp. Sänk sedan värmen och låt det koka långsamt under lock i 30 minuter.
8
Sila av och koka ner vätskan till en tredjedel.
9
Då var fonden klar, då är det dags att göra vinbärssåsen: Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret tillsammans med vinbären.
10
Häll sedan i fonden och grädden. Koka upp, sänk sedan värmen och låt det koka ihop till önskad konsistens.
11
Rör om då och då, smaka av med salt och peppar och sila sedan av såsen.
12
Vid servering. Värm ugnen till 150°C, ta bort skinnet och tranchera andbrösten.
13
Häll lite av såsen över köttskivorna och värm i ugnen i några minuter.
14
Lägg sedan upp köttet på tallrikar, häll varm sås över, garnera med en timjankvist och några vinbär.
15
Servera med kokta och smörslungade grönsaker.

Bilder

Recept

Filtrera