Viltfärsbiffar med svarta vinbär

Ingredienser

Viltfärsbiffar är en delikat och enkel anrättning. Var noga med parering och putsning av köttbitarna så att du får en len och fin färs.

100 min Vilt 4 port.

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Bryn den mjuk i smör i en stekpanna.

2

Blanda ströbröd, kalvbuljong, grädde, soja, konjak och ägg i en bunke. Låt blandningen stå och svälla 10 minuter.

3

Tillsätt älgfärsen, den brynta löken, peppar och eventuellt lite salt. Blanda till en smidig smet. Låt färsen stå i cirka 30 minuter i kylen.

4

Blöt händerna i vatten och forma biffar av färsen.

5

Bryn smöret i en stekpanna och stek biffarna i 3–4 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och låt dem eftersteka i några minuter. Stek inte för många biffar samtidigt, för är det för trångt i pannan blir biffarna kokta och inte stekta.

6

Lägg vinbären, gärna direkt från frysen, i stekpannan när biffarna nästan är klara. Låt dem steka med en stund.

7

Ta upp biffarna, häll i viltbuljongen i stekpannan, vispa runt och låt koka ihop en stund. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem bli varma.

8

Garnera gärna biffarna med några svarta vinbär och servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé.

Bilder

Recept

Filtrera