Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Yakiniku med ris

Ingredienser

Vitkålssallad med lite mirin är gott till yakiniku. Köp kvalitetsris i specialbutik, tvätta riset noga och investera i en riskokare.

Serveras med fördel med kokt jasminris och en sallad på finriven rättika, vitkål eller isbergssallad... Läs mer

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Ta fram köttet och låt det halvtina.

2

Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke.

3

Skär köttet i mycket tunna skivor och blanda det väl med marinaden. Ställ i kylen ett par timmar. 

4

Skölj och skiva purjolöken, strimla paprikan. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och fräs purjolöken och paprikan.

5

Ta upp köttet ur marinaden, låt det eventuellt rinna av och lägg sedan ner det i stekpannan. Bryn på hög värme i cirka 5 minuter under omrörning, eller tills köttet är klart. Strö över sesamfrön.

6

Servera med kokt jasminris och en sallad på finriven rättika, vitkål och isbergssallad och japansk risvinäger. 

Bilder

Recept

Filtrera
Vin & Matguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här