Apelsintryffelbiskvier

Ingredienser

Apelsin och choklad är så underbart gott tillsammans! Gör gärna chokladtryffeln dagen innan eller lägg till 3-4 timmar i kylen för tryffeln att sätta sig. 

Satsen ger ca 17 stycken biskvier.

90 min Baka 17 port.

Gör så här

1

Apelsintryffel:
Hacka mjölkchoklad och mörk choklad och lägg i en bunke.
Blanda strösocker och äggula i en liten skål.
Koka upp grädde och apelsinjuice och slå det över äggulorna, blanda runt och häll tillbaka det i kastrullen. På mellanvärme värmer du blandningen till 83 grader och slår det sedan över chokladen. Låt stå någon minut, klicka i smör och mixa med en stavmixer eller med en visp till en slät tryffel.

Jag rekommenderar att man gör tryffeln dagen innan och låter den sätta sig i rumstemperatur. Annars kan man stoppa in den i kylen 3-4 timmar tills den stelnat och sedan låta den vara ute i rumstemperatur tills den är spritsbar.

2

Biskvibottnar:
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda mandelmassa och strösocker i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda väl.

Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar ca 2 1/2 – 3 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills bottnarna har fått en gyllenbrun färg. Låt bottnarna svalna helt.

Spritsa en tryffelboll på varje botten och låt stå i kylen i 30 minuter. Hacka och smält mörk choklad i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad. Doppa varje biskvi hastigt i chokladen och låt chokladen stelna.

Bilder

Recept

Filtrera