Blåbärsrutor - enkel smulpaj i portionsformat i en härlig kombination av blåbär, citron och kanel.
Blåbärsrutor, eller blueberry bars som de kallas på engelska, kan beskrivas som en enklare blåbärspaj.... Läs mer
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
Smuldeg: Skär smöret i tärningar och blanda samman med socker, vetemjöl, bakpulver, kanel i en bunke, tillsätt ägget sist. Nyp ihop med fingertopparna. Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
Fyllning: Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål. Blanda blåbären med citronskal och citronsaft i en bunke. Vänd ned sockerblandningen. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
Grädda mitt i ugnen i 43–45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna. Skär i rutor och förvara sedan torrt. Ät som de är eller servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!