Citronmarängpaj - Lemon Meringue Pie

Ingredienser

Klassisk, frisk, sötsyrlig paj med mördeg, citronkräm och italiensk maräng! 

120 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Mördeg: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 20 minuter. 

Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Klä ända upp på kanterna, skär bort överflödig deg och nagga bottnen med en gaffel. Grädda botten mitt i ugnen tills den fått fin färg, i 13–15 minuter. Låt svalna i formen.

Smält den vita chokladen och pensla ett tunt lager över hela botten.

2

Citronkräm: Koka upp citronsaft, socker och 125 gram vatten i en kastrull. Rör under tiden ihop 100 gram vatten, maizena och äggulor i en bunke. Rör ner den varma vätskan i bunken och blanda väl. Häll sedan tillbaka alltsammans i kastrullen och värm upp krämen under omrörning tills den börjar tjockna.

Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret i bitar och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.

3

Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke.

Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.

Bred ut citronkrämen i pajskalet och låt stå i frysen i 1 timme.

Toppa med marängen och bränn av den med en gasbrännare. Ska pajen frysas? Låt i så fall pajen tina i kylen i 2 timmar och bränn sedan av marängen.

 

 

Bilder

Recept

Filtrera