Donuts med jordnötssmör - Peanut Butter Donuts

Ingredienser

Att fritera donuts hemma kan låta krångligt men det går faktiskt ganska smidigt i en kastrull med höga kanter. Prova själv.

180 min Baka 25 port.

Gör så här

1

Donuts: Värm mjölken till 37 grader i en kastrull. Lös upp jästen med mjölken i en matberedare och rör om tills den har lösts upp.

2

Tillsätt socker, salt, ägg, äggula, smör och ¾ av mjölet. Arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet, tillsätt resten av mjölet och arbeta degen på medelhastighet tills den börjar släppa kanterna.

3

Lägg degen på ett mjölat bakplåtspapper, täck med bakduk och låt vila i 20 minuter. Flytta degen till en mjölad arbetsyta och kavla försiktigt ut degen till en cirka 1 ½ cm tjock platta. 

4

Ta med hjälp av en utstickare, diameter 7–8 cm, ut 25–30 rundlar och lägg dem på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 1 ½ timme.

5

Hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull med höga kanter och fritera munkarna i cirka 30 sekunder på varje sida, eller tills de har fått en fin, gyllenbrun färg

6

 Plocka upp munkarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Låt munkarna svalna helt.

7

Fyllning: Rör ihop färskost och jordnötssmör. Tillsätt florsockret och vispa upp till en fluffig konsistens. Vispa ner grädden lite i taget till en krämig och fluffig konsistens. Stick in tyllen i sidan av varje munk och spritsa in fyllningen.

8

Garnering: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikron. Ringla choklad över varje munk och avsluta genom att sikta över lite florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera