Saftig och len citronkaka med vaniljglasyr. Så gott och så enkelt!
Sockerkaka: Sätt ugnen på 170°C. Smöra och mjöla en rund sockerkaksform (24 cm i diameter och 8 cm djup) noggrant. Sikta ner alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Vispa ner 1 ägg i taget och därefter de torra ingredienserna i omgångar. Tillsätt citronsaft samt -skal och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45–47 minuter. Prova med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan vara kvar i sin form i 20 minuter och stjälp sedan upp den på ett galler. Låt svalna helt.
Glasyr: Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Lägg ett bakplåtspapper under gallret som kakan står på, häll glasyren runt kakans mitt och låt den rinna ner fint på sidorna. När glasyren senare har stelnat kan kakan flyttas över till ett fat.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!