Nöt- och glutenfri chokladkaka med chokladsås

Ingredienser

Nöt- och glutenfri chokladkaka med chokladsås och bär. Servera gärna lite lättvispad grädde till.

Den här kakan är mycket lätt och luftig, suffléliknande i smak och textur. Den är jättegod och... Läs mer

45 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Chokladkaka: Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform med smör. Täck botten med bakplåtspapper. Pudra den löstagbara kanten med kakao.

2

Separera äggvita från äggula i två olika bunkar.
Hacka choklad i en microsäker skål, lägg smöret över chokladen och smält försiktigt i micron. Kolla några gånger och rör om medan det smälter så att det inte bränner.

3

Vispa äggulan lätt med sockret för hand.
Sedan vispar du äggvitorna till maräng med elvisp. Vispa i sockret lite i taget.

4

Blanda smält smör/choklad med äggulorna. Vänd sedan i lite i taget av maräng med en slickepott. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 min. Ta ut från ugnen och låt svalna innan du serverar.

5

Chokladsås: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp vispgrädden med strösockret och häll det över chokladen. Blanda med väl med en slickepott tills du har en slät och blank sås. Ställ åt sidan och låt svalna.

6

Servering: Servera kakan med lättvispad grädde, färska hallon eller andra bär, riven choklad och chokladsåsen. 

Bilder

Recept

Filtrera