Ljuvlig persikogalette är en finfin dessert efter middagen. Fantastiskt gott och enkelt att göra.
Serveras tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp.
Pajdeg: Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig.
Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Topping: Blanda mandelmassa och smör till en slät smet med handen i en bunke, tillsätt 1 ägg och vetemjöl och blanda väl.
Kavla ut pajdegen till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper.
Skiva periskor i lagom tjocka skivor. Lägg mandelfyllning i mitten av den utkavlade degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över.
Toppa med de skivade persikorna, lägg dem något omlott. Lägg ut små smörkuber och vik över kanterna så att du bildar en fin ram.
Pensling: Pensla sidorna med ägg och strö över farinsocker och hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 30 - 35 minuter.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!