Peach galette

Ingredienser

Ljuvlig persikogalette är en finfin dessert efter middagen. Fantastiskt gott och enkelt att göra. 

Serveras tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp.

85 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Pajdeg: Dela smöret i små tärningar. Lägg alla ingredienser förutom vattnet i en matberedare och kör i på max hastighet i 5 sekunder, eller tills du ser att degen smulat sig. 

2

Tillsätt vatten och kör tills degen börjar gå ihop. Man ska se små flisor av smöret kvar. Tryck ihop degen lite lätt, plasta och låt vila i kylen en timme.

3

Sätt ugnen på 200 grader.

4

Topping: Blanda mandelmassa och smör till en slät smet med handen i en bunke, tillsätt 1 ägg och vetemjöl och blanda väl. 

5

Kavla ut pajdegen till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper.

6

Skiva periskor i lagom tjocka skivor. Lägg mandelfyllning i mitten av den utkavlade degen och spara en bit av kanterna så att du kan vika över. 

7

Toppa med de skivade persikorna, lägg dem något omlott. Lägg ut små smörkuber och vik över kanterna så att du bildar en fin ram.

8

Pensling: Pensla sidorna med ägg och strö över farinsocker och hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 30 - 35 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera