Jordnötssmör kan användas till så mycket, på mackan, glassen, i matlagning, tårtor och kakor. Eller i godis, som till exempel i det som jag dekorerar med här – Reese's peanutbutter cups – en favorit i den amerikanska godishyllan.
Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjölk och vinäger i en skål, ställ åt sidan. Sikta ned mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål.
Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en tredje skål. Vispa ner ägget i smörblandningen. Rör sedan ned de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar och blanda till en slät smet.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till ¾. Grädda i ca 19 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna.
Frosting: Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt. Blanda ner grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med peanut butter cups.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!