Peanut Butter Cupcakes

Ingredienser

Jordnötssmör kan användas till så mycket, på mackan, glassen, i matlagning, tårtor och kakor. Eller i godis, som till exempel i det som jag dekorerar med här – Reese's peanutbutter cups – en favorit i den amerikanska godishyllan. 

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°C. Blanda mjölk och vinäger i en skål, ställ åt sidan. Sikta ned mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en annan skål. 

2

Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en tredje skål. Vispa ner ägget i smörblandningen. Rör sedan ned de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar och blanda till en slät smet. 

3

Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till ¾. Grädda i ca 19 minuter. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt. Blanda ner grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.

5

Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med peanut butter cups.

Bilder

Recept

Filtrera