Roy Fares choklad- och päronpaj

Ingredienser

Choklad, päron, mandel och pekannötter smakar riktigt bra tillsammans. Det här är en härlig paj som räcker till många.

120 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Mördeg: Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en avlång pajform med löstagbar kant 28x20 cm ända upp på kaneterna.  Skär av överflödig deg.
Skala päronen, dela i mitten och skiva i lagom tjocka skivor och lägg en bunke, pressa över citron saft och blanda runt.

2

Fyllning: Sätt ugnen på 180 grader.
Kör mandelmjöl och strösocker i en matberedare, ta i lite i taget av smöret.
Blanda sedan i ett ägg i taget, kakao och vaniljsocker. Blanda försiktigt till en len och fin massa.
Fördela jämt i formen och lägg på päronskivor och hackade pekannötter.
Grädda mitt i ugnen på 180 grader i 50 – 55 min. Ta ut och låt svalna.

Bilder

Recept

Filtrera