Rotfruktssallad toppad med tomat, feta och granatäpple

Ingredienser

Härlig sallad med sötpotatis, morötter, bacon och linser som blandas med grönt och toppas med syrliga granatäppelkärnor, tomat och fetaost.

40 min Sallad 2 port.

Gör så här

1

Strimla sötpotatisen, den gula löken och morötterna i stavar. Ringla över olja, salt och peppar innan du ställer in allt i ugnen på 250 grader i ca 30 minuter.    

2

Koka upp vatten och tillsätt linserna samtidigt som du steker baconet i en torr stekpanna. Koka linserna i fem minuter, sila av vattnet. Ställ det färdiga baconet åt sidan och lägg på torrt hushållspapper.

3

Blanda samman bacon, rotfrukterna, linserna och spenaten/ruccolan. Avslutningsvis toppar du med granatäpple, cocktailtomater och fetaost.
Blanda samman dressingen och ringla över – varsågoda!    

Bilder

Recept

Filtrera