Raffaellokaka med jordgubbar

Ingredienser

Raffaello-kaka med jordgubbar, varvad havredigestive och krämig vaniljpudding gjord på hirs. Kakan behöver inte bakas och är klar på knappt 30 min, men lägg till minst 4 tim i kylen.

Kakan är glutenfri och vegansk.

Läs mer

30 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Koka upp valfri mjölk och lägg i hirs. Koka på svag värme under omrörning i ca 20 min eller tills hirsen är genomkokt, mjuk och liknar gröt i konsistensen.

2

Tillsätt dadlar eller agavesirap samt vaniljbourbon-extrakt och mixa till en slät pudding med hjälp av en stavmixer eller matberedaren.

3

Klä en rektangulär bakform med bakpapper eller plastfolie.

4

Lägg ett lager med havredigestive på botten, bred ut 1/4 av puddingen och strö över mandelspån. Fortsätt sedan med resterande två lager och skivade jordgubbar.

5

Toppa översta lagret med resterande pudding, strö över kokosflingor samt dekorera med jordgubbar.

6

Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar för att låta havredigestiven bli mjuka och saftiga.

Bilder

Recept

Filtrera