Socca - crêpes med spenat & sötpotatis

Ingredienser

Socca är en underbar, välsmakande och krispig crêpe eller pannkaka från Nice i Frankrike. 

Denna typ av crêpe är naturligt glutenfri och mycket proteinrik då den görs på kikärtsmjöl.... Läs mer

40 min Vegetarisk 2 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 225°C. Blanda alla socca-ingredienser i en skål och ställ åt sidan (minst 5 minuter) medan du förbereder sötpotatisen.

2

Skala sötpotatisen och skär den i långa strimlor, med julienne-skalare eller med en potatisskalare.

3

I en medelstor skål, blanda sötpotatis, olivolja, chipotlechilipeppar och salt. Fördela sedan sötpotatisen på plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Baka i 225° C i 5-10 minuter.

4

Under tiden, hetta upp 1 msk olivolja i en liten stekpanna och tillsätt 1 hackad vitlöksklyfta och babyspenat, fräs i ca 3 minuter.

5

När du är redo att göra socca, värm en stekpanna (25 cm i diameter) genom att sätta den i ugnen (225°C). 

6

När stekpannan är varm, ta ut den försiktigt från ugnen. Häll i 2 msk olivolja och snurra runt pannan för att fördela oljan jämnt. Häll i kikärtsmeten och ställ tillbaka stekpannan i ugnen. Baka 15-20 minuter eller tills kanterna börjar få gyllenbrun färg.

7

Toppa med ajvar, fräst spenat och sötpotatis.

Bilder

Recept

Filtrera