Vegansk cheesecake

Ingredienser

En vegansk cheesecake med kokos och hirs som mer än gärna får bakas ofta! Hirs är en grym ingrediens i både middagsrätter och bakelser. Den är naturligt glutenfri och otroligt rik på vitaminer och mineraler, speciellt för de som äter vegetarisk kost.

100 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Blanda havregryn, kokosflingor och en nypa salt i en matberedare, mixa i 1 minut. Tillsätt kokosolja och mixa igen.

2

Smörj en rund bakform (20 cm i diameter), häll i blandningen och forma ett pajskal, tryck ut så det täcker på sidorna, till ¾ del på höjden. Ställ i kylen medan du förbereder fyllningen.

3

Koka hirs i 15 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen) och låt den svalna lite.

4

Värm ugnen till 185°C.
I en matberedare mixa hirs, kokosflingor, agavesirap och vaniljextrakt.

5

Öppna försiktigt kokosmjölken, gräv ur den fasta delen av mjölken och tillsätt i hirsblandningen. Mixa igen. Tillsätt hälften av kvarstående vätska från kokosmjölken samt kokosmjöl och blanda igen (det bör vara en tjock smet – tillsätt mer kokosmjöl om det behövs).

6

Häll blandningen i formen, ovanpå havrebotten och baka i mitten av ugnen i ca 80 minuter.
Låt svalna och sätt i kylen i minst 1 timme innan servering. Garnera med uppvärmda blåbär eller hallon.

Bilder

Recept

Filtrera