En vegansk cheesecake med kokos och hirs som mer än gärna får bakas ofta! Hirs är en grym ingrediens i både middagsrätter och bakelser. Den är naturligt glutenfri och otroligt rik på vitaminer och mineraler, speciellt för de som äter vegetarisk kost.
Blanda havregryn, kokosflingor och en nypa salt i en matberedare, mixa i 1 minut. Tillsätt kokosolja och mixa igen.
Smörj en rund bakform (20 cm i diameter), häll i blandningen och forma ett pajskal, tryck ut så det täcker på sidorna, till ¾ del på höjden. Ställ i kylen medan du förbereder fyllningen.
Koka hirs i 15 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen) och låt den svalna lite.
Värm ugnen till 185°C.
I en matberedare mixa hirs, kokosflingor, agavesirap och vaniljextrakt.
Öppna försiktigt kokosmjölken, gräv ur den fasta delen av mjölken och tillsätt i hirsblandningen. Mixa igen. Tillsätt hälften av kvarstående vätska från kokosmjölken samt kokosmjöl och blanda igen (det bör vara en tjock smet – tillsätt mer kokosmjöl om det behövs).
Häll blandningen i formen, ovanpå havrebotten och baka i mitten av ugnen i ca 80 minuter.
Låt svalna och sätt i kylen i minst 1 timme innan servering. Garnera med uppvärmda blåbär eller hallon.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!