Mjölkchokladganache i raw tappning

Ingredienser

En len ganache på mjölkchoklad som toppas med fräscha limemarinerade jordgubbar kan avrunda den bästa middagen.

Nu när sommaren är här är det trevligt med lite lättare & fräschare mat!

Att införa... Läs mer

30 min Rawfood 4 port.

Gör så här

1

Börja med att mäta upp alla ingredienser.

Lägg alla ingredienser i en blender/ höghastihghetsmaskin men uteslut kakaosmör / kokosolja. Mixa slät & stanna maskinen efterhand & skrapa ner från kanterna. Här måste man ha tålamod & låta maskinen göra sitt jobb. Krämen ska bli helt slät & det kan ta lite tid beroende på hur stark maskin man har.

Tillsätt kakaosmör & kokosolja, sänk hastigheten på maskinen och mixa klart. Smaka av med flingsalt & fyll upp en spritspåse med fyllningen. Fyll portionsglasen 2/3 delar med spritsen. Slå lätt med glaset så fyllningen fördelas jämnt & inte har några bubblor. Ställ kallt i kylen över natten eller några timmar.

2

Skölj, noppa & skär jordgubbar i bitar. Blanda saften från citron, lime, limeskal & rissirap. Vänd runt jordgubbarna i marinaden & ställ kallt till servering.

3

Ta fram krämen ca 20 minuter innan servering, fyll på med marinerade jordgubbar & toppa med mynta & rivet skal från lime eller citron.

Bilder

Recept

Filtrera