Pepparkakskryddad granola

Ingredienser

Ljuvligt god granola med smak av pepparkaka!

Till min granola tillsätter jag frön & torkad frukt såsom russin, fikon eller dadlar, vid tillfället... Läs mer

30 min Rawfood

Gör så här

1

BLÖTLÄGG: Börja med att blötlägg bovete & mandlar i två separata skålar. Linfrön täcks med 2 dl vatten. Ställ detta i blöt precis innan du går & sover. På morgonen sköljer man mandlar & bovete ordentligt.

PÅ MORGONEN:  Skölj mandlar & bovete ordentligt. Lägg mandlar & bovete i en matberedare och kör på pulsknappen några varv. Rör sen ner linfrö + vatten som nu är en gel, ska ej sköljas! 

2

PEPPARKAKSKRYDDA: Lägg alla kryddor i en kryddkvarn & finmal eller mortla allt fint.

3

BLANDA & TORKA: Blanda bovete, mandel & linfrö med kryddor & sötning. Bred ut allt på teflaxpapper på två torkbrickor för torkugn eller täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen på 50°C & med luckan på glänt. Att torka på låg värme tar ca 14 timmar + - 1 timme. Värt att vänta på för det blir så gott & crunchigt. Vid halvtid kan man vända på granolan & ta bort bakplåtspapper/teflaxpapper. 

När granolan är klar, bryt den i bitar & lägg den i en burk med tätslutande lock. Håller i evigheter men lär gå åt fort.

 

Om man bara är ute efter smak, doft & crunch så går det utmärkt att låta den gå på 175 – 200°C  tills den är torr & crunchig.

 

 

Bilder

Recept

Filtrera