Rödbetsbiffar med durrakorn

Ingredienser

Rödbetsbiffar känns så självklart att göra när man vill ha en matig vegetarisk biff. Det blir 12 st, perfekt konsistens och saftiga med en stekyta som man kan förväntar sig av en riktigt god biff. Vegan & glutenfria.

En ide är att göra färsen en dag i förväg & låta svälla i kylen över natten!

Durra... Läs mer

30 min Vegetarisk 6 port.

Gör så här

1

Rosta hasselnötter i en torr stekpanna ganska hårt, skaka på stekpannan så de inte bränns. Lägg nötterna i en kökshandduk & gnugga av skalet.

2

Skala betorna & mixa till små risgryn i en matberedare.

3

Lägg sen i resterande ingredienser men vänta med durrakorn, hasselnötter, fiberhusk, havregryn, potatismjöl & hälften av kidneybönor. 

Mixa färsen några varv, stäng av maskinen, rör runt med en slickepott, sätt på maskinen & pulsa några varv till. Tillsätt resten av kidneybönor, fiberhusk, hasselnötter, potatismjöl & havregryn. Mixa klart, färsen ska vara jämn & fin men inte som en slät smet. Den ska ha struktur, en viss crunch & textur.

Flytta över färsen till en ren bunke & arbeta in durrakornen för hand. Smaka av med salt & peppar. Ställ nu färsen kallt i minst några timmar eller över natten.

4

Värm ugnen till 175°C för att grädda biffarna.
Smörj en långpanna med olivolja. Forma 12 jämnstora bollar & platta till dem till biffar. Lägg på plåten & grädda i ca 30 minuter. Vänd efter halva tiden. Ta ut biffarna och ge dem en stund att sätta sig innan servering.

5

Örtolja: Värm ca 1 dl olivolja till 70°C mixa med färska örter som persilja, oregano, timjan, en liten gnutta basilika går också bra. Smaka av med flingsalt &  lite citronjuice.

Bilder

Recept

Filtrera