Gör smeten på morgonen och tillaga falafeln snabbt innan middagen. Grilla majsen om du kan, det adderar ytterligare en dimension av smak.
Raita passar utmärkt som ett komplement till denna rätt men om du har ont om tid så kan du bara... Läs mer
Börja med att förbereda falafeln, skölj kikärtorna och låt de rinna av.
Sätt på din matberedare och lägg i vitlöksklyftorna en i taget genom locket tills alla har mixats. Tillsätt nu lök, kikärtor, majs, persilja, koriander, salt, chiliflakes och spiskummin tills det har blivit en jämn massa som ser ut som mosade ärtor. Strö mjöl och bakpulver över kikärtsblandningen, pulsmixa 10 ggr eller tills det är ordentligt blandat.
För nu över blandningen till en skål med lock och ställ in i kylen i 3 timmar eller tills blandningen är helt kyld.
För att göra raitan så blandar du bara ihop alla ingredienser i en skål och täcker över och låter stå svalt tills servering.
Häll olja i en stor och tung stekpanna eller kastrull. Oljan ska vara cirka 4 cm djup. Värm oljan till 180°C. Ha lock till hands om oljan skulle överhettas och börja brinna.
Medan oljan värms så börja forma kikärtsblandningen till cirka 3 cm stora bollar. Fritera dessa i oljan i omgångar i 1 minut eller tills de är gyllene och krispiga. Låt de rinna av på hushållspapper. Lägg 6 stycken falafels på ena halvan av naanbrödet, häll över cirka 1 dl raita och vik ihop brödet på hälften. Servera genast!
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!