Falafel med majs

Ingredienser

Gör smeten på morgonen och tillaga falafeln snabbt innan middagen. Grilla majsen om du kan, det adderar ytterligare en dimension av smak.

Raita passar utmärkt som ett komplement till denna rätt men om du har ont om tid så kan du bara... Läs mer

60 min Vegetarisk 8 port.

Gör så här

1

Börja med att förbereda falafeln, skölj kikärtorna och låt de rinna av.

2

Sätt på din matberedare och lägg i vitlöksklyftorna en i taget genom locket tills alla har mixats. Tillsätt nu lök, kikärtor, majs, persilja, koriander, salt, chiliflakes och spiskummin tills det har blivit en jämn massa som ser ut som mosade ärtor. Strö mjöl och bakpulver över kikärtsblandningen, pulsmixa 10 ggr eller tills det är ordentligt blandat.

3

För nu över blandningen till en skål med lock och ställ in i kylen i 3 timmar eller tills blandningen är helt kyld.

4

För att göra raitan så blandar du bara ihop alla ingredienser i en skål och täcker över och låter stå svalt tills servering.

5

Häll olja i en stor och tung stekpanna eller kastrull. Oljan ska vara cirka 4 cm djup. Värm oljan till 180°C. Ha lock till hands om oljan skulle överhettas och börja brinna.

6

Medan oljan värms så börja forma kikärtsblandningen till cirka 3 cm stora bollar. Fritera dessa i oljan i omgångar i 1 minut eller tills de är gyllene och krispiga. Låt de rinna av på hushållspapper. Lägg 6 stycken falafels på ena halvan av naanbrödet, häll över cirka 1 dl raita och vik ihop brödet på hälften. Servera genast!

Bilder

Recept

Filtrera