Mozzarellafyllda köttbullar med rostade tomater

Ingredienser

Listan på ingredienser kan verka skrämmande men jag lovar att varje ingrediens kommer att addera massor av smak. När köttbullarna är tillagade så låt dem gotta sig i min snabba och smakrika tomatsås i en timme för att få ännu mer smak.

Om du inte vill köpa tre olika sorters kött som i receptet så fungerar det även att ha lika delar... Läs mer

90 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med att förbereda köttbullarna: Värm ugnen till 190°C, tillaga lök och vitlök i olivoljan i en sauteringskastrull på medium-hög värme. Rör om ofta och efter 7 minuter eller när löken är mjuk så häll innehållet i en stor skål. Låt det svalna helt. (Ungefär 30 min)

2

Tillsätt kalvköttet och de nästa 9 ingredienserna samt 2 dl riven parmesanost i skålen med den sauterade löken. Blanda ihop blandningen med händerna. Gör köttbullarna stora, cirka 5 cm med en bit mozzarellaost i mitten. Lägg sedan köttbullarna på ett lätt oljat grillgaller på en djup ugnsform.

3

Ugnsbaka köttbullarna i den förvärmda ugnen i 25 minuter eller tills köttet inte längre är rosa. Ta ut dem från ugnen och höj värmen till 260°C.

4

Nu till de rostade tomaterna! Ingredienserna här är väldigt enkla, du behöver 1.9-2 liter körsbärstomater, 4 msk olivolja och 1 tsk havssalt. Blanda ihop tomaterna med olivolja och salt och lägg sedan ut dem i ett lager på en bakplåt.

5

Ugnsbaka tomaterna i ugnen i 15 minuter eller tills dem börjar spricka.

6

Lägg sedan upp köttbullarna i en serveringsskål, toppa med tomaterna och strö över den resterande parmesanosten.

Bilder

Recept

Filtrera