Pappardelle med Svamp

Ingredienser

Svamp som är preparerad på det enklaste sättet med schalottenlök, vin och rosmarin tillsammans med färsk pasta. En drömrätt helt enkelt!

30 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Hetta upp en stor stekpanna med olivolja på medium-låg värme och tillsätt den skivade svampen, salt och peppar och sautera utan att röra om i 5 minuter. (Sänk värmen till låg om det behövs så att det inte bränns. Svampen kommer att släppa sin vätska under tillagningen för att sedan börja absorbera den igen.)

2

Tillsätt den finhackade löken och vitt vin och öka värmen till medium. Sautera i 3 minuter tills schalottenlöken är mjuk och vinet har absorberats. Rör sedan i rosmarin.

3

Koka pastan, spara lite av vattnet och blanda pastan i stekpannan med svampen. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Häll i lite av pastavattnet om det behövs och smaka av med slat och peppar. Lägg upp i stora skålar och toppa med färskt riven ost och servera direkt.

Bilder

Recept

Filtrera