Saffransrisotto

Ingredienser

En traditionell milanesisk saffransrisotto görs med nötkött. Jag försöker hela tiden att justera denna maträtt genom att öka eller minska mängden saffran eller lägga till olika typer och kombinationer av korv, skaldjur, tomater och fänkål. Men detta är den mest läckra (och ändå enkla) varianten, så jag kommer alltid tillbaka till detta recept.

Tricket för en bra risotto är att hålla risotton ganska lös. Den bör vara krämig i konsistensen... Läs mer

30 min Generell 6 port.

Gör så här

1

Smält 1 msk smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök, chorizo​​, vitlök och saffran, rör om väl efter varje tillsats. Koka tills det får en gyllenbrun färg, ca 5 till 6 minuter. Tillsätt vinet och koka tills det är nästan helt kokat in, ca 4 minuter. Tillsätt riset och rör om tills det börjar bli genomskinligt.

2

Tillsätt 1 dl av buljongen, rör om ordentligt, skrapa botten och sidorna av pannan och koka tills den har absorberats av riset. Fortsätt att tillsätta buljongen, 1 dl i taget, rör om väl efter varje tillsats tills vätskan har absorberats, ca 18 till 20 minuter.

3

Avsluta med att röra i lök, koriander, parmesan, salt, peppar, och, om så önskas, 2 matskedar smör. Servera genast.

Bilder

Recept

Filtrera